Ökat intresse för båtlyft

Många båtägare har nog suckat och svurit på hösten när det varit dags att ta upp båten för säsongen. Båtbotten har varit täckt med grönt slem, påväxt och havstulpaner. Drev och växelhus på motorn liga mycket påväxt även där. Trots bottenfärg så är det omöjligt att hålla havstulpanerna borta. Vissa mer ambitiösa båtägare tvättar båtbotten för hand några gånger under sommaren, men det är praktiskt taget omöjligt att få bort allt.

Båtlyft – den enda lösningen

Den enda lösningen som helt befriar båten från påväxt är båtlyft. En konstruktion som placeras intill bryggan och med hjälp av hydraulik hissar upp båten ovanför vattenytan. Båten förvaras då helt utan kontakt till vattnet när den inte används. Proceduren är enkel och snabb vid losskastning samt förtöjning.

Intresset för båtlyft har ökat stort de senaste åren och är även en produkt som tydligt förbättrar miljön i Östersjön då båtar som förvaras på båtlyft ej behöver målas med giftig bottenfärg. Det kan räknas som en helt grön produkt och är en produkt för framtiden.

Miljövänlig båtlyft

Ett företag som säljer och installerar båtlyftar i hela norden är Sunstream Boatlifts Nordic AB. Deras båtlyftar är helt gröna då de är självförsörjande och drivs med solceller och batteri. Deras mest sålda båtlyft som heter SunLift kan placeras mellan y-bommar, bredvid en brygga, längs med en brygga eller helt för sig själv. Placeringsmöjligheterna är väldigt flexibla då båtlyften står på fyra ben direkt på botten och på så sätt inte behöver stöd från brygga eller liknande. Båten ligger stadigt i en vagga och lyfts upp genom kraftig hydraulikteknologi. Även hydrauloljan är helt miljövänlig då den är godkänd för bruk i dricksvatten.

En båtlyft är en riktigt bra investering för framtiden som förenklar båtägandet. Men båtlyft ökar även andrahandsvärdet på båten. Båtens skick hålls bättre, den drar inte åt sig vatten, den är svårare att stjäla, det blir ingen påväxt och den ligger helt tryggt även vid hårt väder. En ytterligare fördel är att det går att vinterförvara båten på båtlyften och slippa dyra varvskostnader.

För mer information och båtlyft besök Sunstreams hemsida.

Båtlyft

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *